\”Bitcoin to jeden z wynalazków\” – Live Trading News

image-oFJdePh0UQrRLc5W

#Cryptocurrencies #Bitcoin #Ether #Defi

$BTC $ETH

Założyciel Bridgewater Associates Ray Dalio powiedział, że Bitcoin jest “piekłem wynalazku” i rozważa kryptowaluty jako inwestycje dla nowych funduszy oferujących klientom ochronę przed poniżaniem pieniędzy fiat (papierowych).

“Wymyślił nowy rodzaj pieniędzy za pośrednictwem systemu, który jest zaprogramowany w komputerze i który pracował przez około 10 lat i szybko zyskuje popularność zarówno jako rodzaj pieniędzy i magazyn bogactwa jest niesamowitym osiągnięciem,” Pan Dalio napisał w nocie do klientów, a później wysłana na stronie internetowej Bridgewater. “Nie ma zbyt wielu alternatywnych aktywów złota w tym czasie rosnącej potrzeby dla nich.”

Crypto spot wielkości piątek wzrosła do około 9-B 2-ga najwyższy znak w styczniu zgodnie z CoinDesk 20.

Cena Bitcoin skoczył piątek. W ciągu 1 godziny, począwszy od 9:00 UTC (4:00 a ET), największa na świecie kryptowaluta zyskała 11%, przechodząc od $ 33,377 do $ 37,113 według danych CoinDesk 20.

Następnie w ciągu następnych godzin Bitcoin osiągnął 24-godzinny wysoki poziom 38 566 USD, zanim zysk przy zleceniu sprzedaży zaczął przejmować rynek, a cena za 1 BTC wynosiła 34 616 USD. 

Interesujące będzie zobaczyć, jak Bitcoin radzi sobie w weekend, ponieważ krypto nigdy nie śpi.

Ether (ETH), druga co do wielkości kryptowaluta według kapitalizacji rynkowej wzrosła w piątek, handlując w okolicach 1348 USD i wspinając się o 0,81% w ciągu 24 godzin od 21:00 UTC (4:00p ET).

DeFi (miesięczna zdecentralizowana wymiana) lub DEX, wolumeny dla dużych projektów w ekosystemie Ethereum pokonały 50-B w zamknięciu, zgodnie z agregatorem danych Dune Analytics.

Mieć zdrowy weekend, Zachowaj wiarę!